nedelja, 21. februar 2010

MEDNARODNI PROJEKT O KNJIGAH

Ker imamo v našem razredu zelo radi knjige, smo na eTwinning portalu, kjer se evropske šole združujejo v različnih projektih, dali pobudo za projekt o otroških knjigah. Pridružile so se nam še šole iz Poljske, Romunuje, Bolgarije, Slovaške, Turčije in Portugalske. Vsaka od skupin bo izbrala eno slikanico, nekakšno otroško "klasiko" dežele, iz katere prihaja, in jo predstavila drugim. V naslednjih dveh mesecih bomo zato veliko delali na eni od slovenskih knjig ter s svojimi idejami in izdelki pripravili predstavitev te knjige. Teden okrog svetovnega dneva knjige (23.april) bo postal naš TEDEN KNJIGE, v katerem si bomo ogledali predstavitve otroških knjig iz drugih dežel in tako spoznali, kaj radi berejo otroci drugje po svetu. Upamo, da bomo z našimi malimi sodelavci navezali tudi prijateljske stike. Po tem načrtujemo tudi skupno knjigo - nekakšno mednarodno knjigo pravljic za otroke od otrok :)


Prav zato smo naš projekt poimenovali S knjigo do prijateljev in s prijatelji do knjige. Naše delo lahko spremljate na našem skupnem blogu BOOKS MAKE FRIENDS & FRIENDS MAKE BOOKS. Povezavo do njega najdete tudi na desni strani našega bloga v stranski vrstici z znakom e-Twinninga.

1 komentar:

The Fish pravi ...

Dear Sparkles,
Thank you for inviting us to join you in this project, although we are not in Europe! We think this is going to be lots of fun! We are excited to learn about the books you like.
Your Friends in Maine, USA
The Fish